tisdag 16 september 2014

Hopp-löstIbland får livet en oväntad knuff framåt...
På sista läkarbesöket hos dotterns allergiläkare fick både jag & dottern en känsla av att det började ta stopp även hos denna läkare.. Det är ju minst sagt komplicerat med dottern & självklart hemskt svårt för en läkare att hjälpa henne men det är ännu mer FRUSTRERANDE för OSS. Dottern tappar sugen totalt & känner snart inget förtroende för svensk sjukvård & jag som hela tiden får vara den som driver detta och be om hjälp känner mig så otroligt tjatig... Ännu värre känns det sen hon blev myndig & egentligen ska driva detta själv men inte ORKAR!
Känns som man lider av münchenhausen syndrom (påhittesjuka) 

Känslan vi båda fick utan att veta om varandras känsla, vid förra läkarbesöket var "nu släpper läkaren detta" 
Vi väntade på orden "jag kan inte göra mer för dig" VI har hört dem förut...  Dottern blev ju sjuk efter först körtelfeber & sedan en halsböld 2010 som triggat igång något i kroppen som faktiskt ingen kan "ta på". Hon har varit sjuk sedan augusti 2010 men har under sista året om man bortser från de senaste månaderna varit bättre och starkare :-) 
Hon är mer utredd än någon annan människa på denna jord & man ser lätt förhöjda provsvar på många saker men inget som räcker för någon/ngr diagnoser... Vid sista läkarbesöket på allergi/medicin fick hon en remiss för att ta ett kortisolprov, nya mediciner & vi ses om 6månader. 
Efter hon svimmade förra veckan ringde jag husläkaren & bad honom att hjälpa till, hon ska få en kortisoninjektion i tummen och allmän undersökning, någon måste se helheten....  Vi fick en tid på torsdag. Men både jag & dottern vet att detta egentligen är för komplicerat för en distriktsläkare... Men någon måste var spindeln i nätet & kanske behöver hon vara sjukskriven för att bli bättre.... 

MEN igår på posten kom ett tjockt brev från allergiläkaren. Där hon skriver att hon varit i kontakt med reumatologen ang provsvar sk ANCA prov som är lätt förhöjda, samt att hon efter inrådan från reumatologen kontaktat en barnläkare på Drottning Silvias barnsjukhus, som är specialist på inflammatoriskasjukdomar, han hade förslag på ytterligare provtagning... Samt en remiss till ögonläkare. För man kan tydligen se i ögonen vissa reumatiska sjukdomar. Allergologen har suttit ner o läst allt som vi o öron/reumatolog/infektion har skrivit om Dottern och agerat vidare :-) 
Så nu ska det tas prover med 2v mellanrum vid 4 tillfällen samt engångsprover. Utöver det ska en xylocainprovokation (bedövningsmedel) göras så att man OM det kommer nya utslag kan göra en biopsi. 


Nu fick vi lite lite lite hopp o en aning luft under vingarna igen... Hon släppte inte alls taget utan vill försöka hjälpa till... 

Igår efter makens jobb & efter vi ätit middag åkte vi på en helt meningslös tripp till Torp Köpcenter för att dottern ville det... Nåja jag fick en mjukglass & jag fick köpt den nya marabouchokladen "salta mandlar". MUMS!! Testa den! 

Det är solsken ☀️ 
Det är hög klar luft! Jag & Zingo är inkomna från en härlig promenad. Diskmaskinen surrar o i tvättmaskinen ligger lakanen o blir rena :-)
Egentligen finns det inte så mycket att klaga på... 
Ger mig själv en rejäl spark i baken... 

Ta tag i dagen nu mickis!!! ☀️☀️☀️


I eftermiddag ska vi hälsa på svärfar en sväng, han är fortfarande inlagd...

Ha en fin tisdag! ❤️

16 kommentarer:

 1. När man tror det värsta så finns det ändå hopp. Så bra att dina och dotterns farhågor om att bli avfärdade inte besannades så kämpa på. Och dagen - fånga den. Härligt höstväder har vi och det får ju gärna hålla i sig läääänge. Må Gott - jag ska nog också ta och testa nya chokladen någon dag.

  SvaraRadera
 2. Stackars tösabit...vilket kämpande, kan inte annat än skicka styrkekramar till både henne och dig.
  Tack för chokladtipset!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag kände min egen irritation växa när jag läste om dotterns "öde" men ögonbrynen for upp i hårfästet när det hela FAKTISKT går vidare. Egentligen för jäkligt att man både blir förvånad och tacksam när en läkare verkligen engagerar sig..det är ju deras jobb!!
  Ni får orka kämpa vidare OCH det är klart att DU ska vara med och stötta och trycka på! det borde alla ha, i alla åldrar när de sitter i sjukvårdens gegga!
  Kämpa på och alla tummar hålls här!

  Det choklader är sååååå gott!!

  Kraaam

  SvaraRadera
 4. Lider med er..........................fantastiskt att ni orkar ta tag i det om och om igen............

  SvaraRadera
 5. Vilken frustration...fy va jobbigt för er och för din dotter.
  Hoppas ni får hjälp.
  Chokladen ser god ut.
  Kram Helene.

  SvaraRadera
 6. Tur att det är fint väder för hur orkar man annars hålla sig uppe i en situation som dottern och därmed du befinner er i plus allt annat runt omkring. Håret reser sig på kroppen och jag fryser för jag känner ju igen allt du beskriver med att tro att man är tokig. Kristoffer var 24 år när han fick diagnosen. Precis som din dotter hade han i många år haft förhöjda värden men inget som direkt sa problemet. Gissa om han blev lycklig när diagnosen kom och även jag. Han s och även min sjukdom är autoimmuna sjukdomar. Det är ju även de som sätter sig ui leder och kan också vara allergi. Jag har som tillägg i min sjukdom även fått en i huden. Man vet inte vad det beror på men starka salvor behövs. Kanske måste ni göra som mig = Begära en second opinion på ett universitets sjukhus. Jag valde att åka till Umeå men man är fri att välja det man vill. Sköt om er så gott det går och se till att även du orkar stå vid sidan Var rädd om dig

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att läkaren inte släppte utan försökte lösa!

  SvaraRadera
 8. Åh för tusan - jag lider så med din dotter, ja med dig oxå du får de ju automatiskt de kämpigt när barnet är sjukt. De verkar som de kommer/finns/uppdagas nya sjukdomar, allergier o annat som drabbar människor, ibland känns de som läkarna står maktlösa o vet varken ut eller in. Ja så har ju sjukvården blivit som den blivit med indragningar, hyrläkare, nu mera handlar allt om pengar. Jag var själv på sjukan förra veckan, man misstänkte en blödning i huvudet o trots de så tog det 6 timmar innan de röntgade och 13 innan jag var klar. Tack o lov var de ingen blödning för då hade jag med största sannolikhet varit död nu.(antar att de inte trodde egentligen utan ville förvissa sig) Men trots denna enorma väntetid måste jag säga att alla var underbara mot mig, jag hann byta 3 läkarpass innan jag var klar. Men jag hade gott sällskap av två söner så vi hade de bra:) och trots läget ganska kul. Hoppas verkligen de finner både svar och hjälp för din dotter, så jädra tröstlös att vara ung o inte få vara frisk. Alla har rätt till ett friskt liv - så de så.
  Kramiz på Er

  SvaraRadera
 9. Usch så jobbigt för dottern, tur i oturen att hon har dig som ställer upp. Hoppas så att det reder upp sig för henne så hon kan få leva ett "normalt" liv som ungdomar ska få göra...
  Kramar till er♥

  SvaraRadera
 10. Jag förstår er och allt kämpande ni går igenom. Du läste ju hos mig om min dotter som också kämpar med sjukvården. Nu har ju hon ont på ett ställe, din dotter en massa besvär som dyker upp. Men kampen är densamma.
  Jag hoppas verkligen din dotter blir hjälpt.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 11. Så jobbigt, och jag kan förstå att man tappar hoppet om sjukvården. Det har ju pågått så länge nu. Man kan bara hoppas att det snart sker en stor förändring så hon blir bättre. Kram

  SvaraRadera
 12. Hoppas verkligen att dom inte ger upp. Ni måste ju få en diagnos!
  Tur att du inte ger upp.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Jobbigt för din dotter, hoppas att det löser sej !
  Här så mår jag inte sååå bra, men ska snart ta en promenad med Blondi. Städat har jag också gjort, så jag inte behöver göra det imorgon :)
  Ha en fortsatt bra dag!

  Kramen om

  SvaraRadera
 14. Det var ju bra att läkaren inte släppte dotterns problem utan gick vidare med det .

  Sv. äpplen är inte farliga för hundar men om de äter väldigt många får de gaser... mindre trevligt... ;)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Så svårt & jobbigt ....
  Förstår att detta känns oerhört i mamma hjärtat/Kram på Er!

  SvaraRadera
 16. Men...det var väl ändå positivt att allergiläkaren inte släpper dottern utan väljer att fortsätta. Skönt för er att få lite andrum och luft under vingarna och att ni får mer hjälp.
  Hjälp som jag innerligt hoppas ska leda till något sorts svar för dottern och er.

  Ha det gott så länge!
  Kramis

  SvaraRadera

♥Tack för att du förgyller min dag♥
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´ .
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸Mickis