onsdag 7 januari 2015

Vardag...

Så är det vardag igen och vi vaknade till ett vintervitt landskap :-) 

Tyvärr så slaskar det redan... 
Jag hade gärna haft lite snö o några få minusgrader :-) 

Igår var vi iväg på förmiddagen och kollade in ett bostadsområde där vår hyresvärd hade en ledig 3.a
Vi skulle kunna tänka oss en 3.a. Vi bor i en 4.a idag men det är inte samma lägenhetskänsla här som det vanligtvis är i hyreshus. Vi bor en trappa upp i ett litet 6-familjs hus. Har en enorm balkong i söderläge o under balkongen har vi ett stort varmgarage. Vi är 6 familjer som delar på en fin tvättstuga. Bostadsområdet är lugnt o kallas för "trädgårdsstaden". Om man skulle flytta till det andra bostadsområdet så går man miste om garage, balkongen blir en fjärdedel i storlek och man får bo med trappuppgångskänsla och slåss med fler familjer om tvättid. 
Men man får i gengäld billigare hyra, närmare till allt... 
Väger för och emot o kanske sätter upp en intresseanmälan bara för att titta på den...det är svårt att föreställa sig hur det är inuti lägenheten utan att ha sett den... Eller så väntar vi och ser om det dyker upp ngt annat frampå.... :-)
Ska man flytta vill man ju känna att man kommer trivas och att man får det bättre än man har det nu... Vi sitter inte i sjön men det hade inte varit fel med lägre hyra... 

Igår var det enormt nära att vi fick träffa "kodnamn Ibiza". Dottern bjöd hit honom på lite mat på eget bevåg... men han var tyvärr redan bortbjuden... Nåja det finns fler tillfällen o nu närmar vi oss m stormsteg ;-) (kanske)

Nu är det dags att sparka igång dagen denna onsdag den 7- januari 2015 
Ha en finfin dag ❤️


14 kommentarer:

 1. Tänk de snöar här idag, så de e väl bara ut o leka lite med jyckarna i snön :)
  Svårt de där med lägenhet för de beror ju helt på vad de är man vill ha, vad man värdesätter. Ni verkar bo fint nu (för min smak) jag är ju inte för att bo inne i stan precis, men sånt där ändrar sig ju lite i livets gång. Vi bor bra o trivs bra men ibland saknar vi gården o utrymmerna :) Jag tycker ni ska kolla på lägenheten o känna efter, annars får ni ju aldrig veta - eller hur. Gå på visning kan ju vara kul bara de.
  Lycka till.
  hummm....vem är kodnamn Ibiza? är de möjligen dottern som funnit en ny loveboy ❤
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kodnamn Ibiza är en vän som dottern under en längre tid träffat men som inte vi fått nöjet att träffa än. Att han fick detta smeknamn berodde på att han var där på semester i samband med att vi fick reda på att han existerade ;-)

   Radera
 2. Ja, det finns för- och nackdelar med det mesta. Men att titta skadar ju inte - kanske är den en drömlägenhet när man kommer in?
  Lycka till!
  :-)

  SvaraRadera
 3. Alltid spännande med projekt på gång. Vi har ju också under en tid tittat på 3:or precis som er för att få billigare hyra. Vi tycker också nu att fyra rum är lite onödigt när dry bara är vi två. Det är då som det kommer ett Men. Vi har en undebar lägenhet med utsikt över hela staden och när till stans bästa matvaruaffär, Tar bara 3 minuter att gå ner dit. Pengar är inte allt så vi avvaktar och håller ögonen öppna om det dyker upp något värt att titta på. Håller tummarna att snön blir kvar är ju så härligt när det blir lite ljusare Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Lite snöigt här mé ...Underbart,mmen tyvärr töar det redan :(
  Lycka till med ev flytt/Kram finaste!

  SvaraRadera
 5. Ja det var lite vitt på backen i natt när jag gick och la mig men det mesta var borta när jag vaknade i morse. Troligtvis vaknade jag flera timmar senare än dig ;-)

  Men åhhh nu blir jag nyfiken vart denna lägenheten är. Är det fortfarande uppe på höjden eller är det närmare stan?
  Visst är det viktigt att man känner att man kommer att trivas om man flyttar till en annan lägenhet. Men jag säger som de andra redan har sagt. Gå och kika på lägenheten iaf (om det är möjligt). Man vet ju inte vad man tycker, tänker och känner innan man varit där.

  Ha en fin dag!
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni hittar nytt boende...
  Nu hemma o ganska slut
  Ha en fin kväll

  Kram

  SvaraRadera
 7. Inte lätt att väga för och emot alltid när det gäller boende. När jag valde den här lägenheten var det för trädgårdens skull. Lägenheten är inte så stor men det är som om man bor i ett radhus. Skulle inte vilja byta ut den mot en billigare om jag inte fick en liknande tomt men nog skulle jag vilja ha ett billigare boende absolut men man kan inte få allt. Här har det också slaskat idag och snöat i natt tydligen. Sol och fåglarna kvittrade som om det vore vår. 6 plusgrader. Spännande att få bli presenterad till slut men han är nog livrädd stackarn - inte lätt att bli presenterad. Må gott

  SvaraRadera
 8. Här är det konstigt väder också - varmt ena dan, snöfjun på backen den andra, kallt den tredje och kallt den fjärde.... Helt otroligt.
  Roligt kodnamn ni hade på den nya "vännen" ! Hoppas ni snart får träffa honom. :)
  Titta på lägenheten kan man ju alltid så man blir lite suktad.
  Vi har pratat många gånger om att vi vill flytta längre ut istället med färre grannar runtkomkring, men vi kommer inte längre än så och jag tror inte vi kommer att komma dit heller. ;)
  Hoppas du haft en bra onsdag !
  Kram

  SvaraRadera
 9. Spännande! Klart att ni ska titta på lägenheten, det kostar inget, bara lite tid.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Det där där med att flytta är så knepigt. Trivs man så blir man lätt extra försiktig för bytt är bytt - liksom.
  Synd på den vackra snön!
  Kraam

  SvaraRadera
 11. Lägre hyra är ju aldrig fel. Men inte heller att trivas så bra där man redan bor.... Men som du säger så är det ju bra att titta på lägenheten innan man börjar väga för och emot.
  Önskar dig och de dina en fin helg! Själv skall jag ge mig iväg till Småland :-) Trots skitväder :-) Kramar från mig! ♥

  SvaraRadera
 12. Det slaskade även här, men nu snöar det igen och har redan börjat att lägga sig. Det kan ju aldrig skada att kolla in lägenheten även om det låter som att ni redan bor underbart som ni gör nu. Kram

  SvaraRadera
 13. Svårt!
  Vi vill byta vår tvåa till en trea eller fyra men trivs kanon i lägenheten vi har. Och området. Och är uppe finns nästan inga lägenheter till salu. Det får väl bli när det blir.

  SvaraRadera

♥Tack för att du förgyller min dag♥
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´ .
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸Mickis